Ενώπιον των οργανωμένων γονέων τέθηκε σήμερα ο σχεδιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε συνθήκες πανδημίας.

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είχε νωρίτερα σήμερα συναντήσεις με τους οργανωμένους γονείς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6, ο πρόεδρος της παγκύπριας συνομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, εξέφρασε ικανοποίηση για την υιοθέτηση αιτημάτων των γονέων.

Διευκρίνισε ότι στα σχολεία θα υπάρχουν κινητές μονάδες τόσο για τη διενέργεια rapid test όσο και για εμβολιασμούς των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων, με την συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Ανέφερε, ακόμα, ότι σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια δεν διαθέτει safe pass, θα λαμβάνει αδικαιολόγητη απουσία.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά, η συνάντηση των οργανωμένων γονέων με τον Υπουργό άρχισε στις 12 και 30 το μεσημέρι και όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Προδρόμου προτίθεται να ενημερώσει τους γονείς ότι θα είναι η υποχρεωτική η χρήση της μάσκας με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σύσταση για εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών. Υπενθυμίζεται ότι και στα δημοτικά θα πρέπει να διαθέτουν safepass οι μαθητές.

Συνεχίζεται η συζήτηση και οι αντιδράσεις γύρω από την απόφαση για υποχρεωτική διενέργεια pcr τεστ 72 ωρών για μη εμβολιασμένους φοιτητές στα Πανεπιστήμια. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων ήδη έχει μεταφέρει προβληματισμούς στον υπουργό Υγείας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το κόστος των μοριακών τεστ είναι υψηλό για τους φοιτητές.

Για το θέμα αυτό μίλησε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για απόφαση του Υπουργείου Υγείας το οποίο θεώρησε ότι πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για να επιτραπεί η φυσική παρουσία περισσότερων φοιτητών στις τάξεις. Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπάρχει ο εμβολιασμός που είναι δωρεάν και συνέστησε να εισακουστεί η επιστήμη από όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.