Δεν θα έχουμε μέλλον εάν δεν επανενώσουμε τον τόπο και την πατρίδα μας, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρεία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού με εγγυήσεις και παραμονή στρατευμάτων, ενώ επέμεινε στην θέση του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν φέρει τεράστιες ευθύνες για κατάληξη των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.

Ανέφερε ότι δεν βλέπει κίνδυνο εάν η Κύπρος επιδιώξει να πωλήσει φυσικό αέριο στην Τουρκία με την τιμή αγοράς, πριν από την λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα είναι αναγκασμένη να αναγνωρίσει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαυρογιάννης εκτίμησε ακόμα ότι η Τουρκία έχει πολύ περισσότερες ανάγκες σε φυσικό αέριο. Η πρόταση όπως είπε, δεν μιλά για μεταφορά φυσικού αερίου στην ΕΕ με αγωγό μέσω Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, ο υποψήφιος Πρόεδρος, ανέφερε ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια πρόταση, αφού μετά τη λύση του Κυπριακού το νησί μας δεν θα έχει να επιλύσει θέματα ασφάλειας.

“Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές αλλαγές στον τόπο, αλλαγή προσέγγισης στο εθνικό μας θέμα και αλλαγή νοοτροπίας στους ανθρώπους του τόπου μας”, ανέφερε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να υπάρξει χρηστή διοίκηση στον τόπο, η οποία είναι το κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει τις νέες πρακτικές και τον σεβασμό στους νόμους και κανονισμούς

Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι χρειαζόμαστε μια νέα ηθική, υπογραμμίζοντας πως ό,τι είναι νομιμοφανές δεν είναι αναγκαστικά ηθικό και ό,τι είναι νομότυπο δεν είναι αναγκαστικά θεμιτό.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο υποψήφιος Πρόεδρος έκανε λόγο για ένα νέο οικονομικό μίγμα, το οποίο θα είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίζει με πολύ στερεό και σοβαρό τρόπο τις κρίσεις που διαδέχονται η μια την άλλη.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπκομπή εδώ.