Μέχρι χθες 71,8% του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι χθες εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 77,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Την 1η δόση του εμβολίου έλαβε το 33,6% των ατόμων ηλικίας 16-17 ετών και 24,8% αυτής της ηλικιακής ομάδας, ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του.

Στις μικρότερες ηλικίες, από 12 μέχρι 15 ετών χορηγήθηκε η 1η δόση στο 12,3% από τις 2 Αυγούστου που άρχισε ο εμβολιασμών των ηλικιών αυτών.

Η Πάφος εξακολουθεί να κατέχει τα ινία σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά επαρχία με το αρκετά υψηλό ποσοστό του 88% του πληθυσμού της να έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση.

Έγιναν πέραν των 30 χιλιάδων εμβολιασμών τις τελευταίες επτά μέρες

Τις τελευταίες 7 ημέρες έγιναν σε όλες τις Επαρχίες στο σύνολο 32,667 εμβολιασμοί στα διάφορα κέντρα εμβολιασμού εκ των οποίων οι πέραν των 11 χιλιάδων αφορούσαν χορήγηση της 1ης δόσης και περισσότεροι από 21 χιλιάδες τη χορήγηση 2ης δόσης.

Για τις επόμενες εβδομάδες είναι προγραμματισμένοι να γίνουν άλλοι 36,666 εμβολιασμοί.

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρήθηκε και σήμερα στα Κέντρα Εμβολιασμού χωρίς ραντεβού – πιο γνωστά ως Walk in – όπου έχουν την ευχέρεια να εμβολιαστούν άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα στο ΓΕΣΥ. Ο Σταθμός μας έγινε δέκτης παραπόνων το πρωί για συνωστισμό στο εμβολιαστικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, ενώ αυξημένη κίνηση υπήρξε και στην Κρατική Έκθεση στην Λευκωσία.
Το εμβολιαστικό κέντρο της κρατικής έκθεσης επισκέφθηκε στις 11 το πρωί η Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, κος Ευαγόρας Ταμπουρής δήλωσε ότι παρατηρήθηκε και έντονο ενδιαφέρον για εμβολιασμό από παιδιά που προσέρχονται στο κέντρο μαζί με τους γονείς τους.

Ο κ. Ταμπουρής επανέλαβε πως υπάρχει πλάνο για να αυξηθούν οι μέρες των walk-in εμβολιασμών Σαββατοκυρίακα ή απογευματινές ώρες, καθώς και για εγκατάσταση κέντρων εμβολιασμού στα σχολεία.