Δύο ανήλικοι, ηλικίας 12 και 13 ετών παραδέχθηκαν ότι είχαν ανάψει ένα πυροτέχνημα στο σημείο όπου ξέσπασε αρχικά η φωτιά στην Τριμίκλινη, δήλωσε μιλώντας στο Κανάλι 6 ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, σημειώνοντας ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο αμέλειας από πλευράς των γονέων τους.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στην Ανώγυρα, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι γίνονται εξετάσεις και λαμβάνονται μαρτυρίες, με την Αστυνομία να κινείται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Και οι δύο πυρκαγιές βρίσκονται υπό έλεγχο, δήλωσε μιλώντας επίσης στον σταθμό μας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, αναφέροντας ότι η συνολική έκταση που κάηκε ήταν 3 τετραγωνικά χιλιόμετρά, 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο στην Ανώγυρα και 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο στην Τριμίκλινη. Σημείωσε ότι για την κατάσβεση τους επιχειρήσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και συνολικά 15 πτητικά μέσα.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι στα μέτωπα των πυρκαγιών παραμένουν σήμερα το πρωί δυνάμεις πυρόσβεσης για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

O Kοινοτάρχης Ανώγυρας, Φοίβος Νικολάου, μιλώντας στον σταθμό μας για την σημερινή εικόνα στην κοινότητα από την πυρκαγιά, έκανε λόγο για εικόνα καταστροφής αφού κατακάηκαν πολλά χαρουποδεντρα και ελαιόδεντρά, ενώ ανέφερε ότι κινδύνευσε μία κατοικία και 2 – 3 κτηνοτροφικά υποστατικά. Παράλληλα, ανέφερε ότι πιθανόν η φωτιά να ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας.

Ο Κοινοτάρχης Τριμικλινης, Ανδρέας Ορφανού, μιλώντας επίσης στον σταθμό μας ανέφερε ότι υπέστη ζημιές το περιβάλλον στην κοινότητα, χωρίς να επηρεαστούν κατοικίες. Αναφερόμενος στην εκκλησία της Παναγίας Ζάλακας ανέφερε ότι ευτυχώς δεν κάηκε, ωστόσο επηρεάστηκε η βλάστηση κοντά στο εκκλησάκι.