Έτοιμο να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης που διεξήγαγε για το μέλλον του Ζωολογικου Κήπου της Λεμεσού στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που θα λάβει την πολιτική απόφαση, είναι το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής  Έρευνας και Εκπαίδευσης της Μητρόπολης Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου δρ. Ανδρέας Χατζηζαμπής τα αποτελέσματα της ηλεκτρονική διαβούλευσης έχουν κρατηθεί εμπιστευτικά για να μην επηεράσουν τα αποτελέσματα και της δία ζώσης διαβούλησης που διεξήχθηκε και θα τεθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση ολοκληρώθηκε απο τις 30 Αυγούστου και την περασμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε διά ζώσης διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για το Ζωολογικό Κήπο.

Όπως μας είπε ο κ. Χατζηχαμπής  στη διά ζώσης διαβούλευση έγινε παρουσίαση ενώπιων των εκπροσώπων των φορέων για τα αποτελέσματα από την ηλεκτρονική διαβούλευση και από τη διερεύνηση που έχει κάνει το Κέντρο για το συντονισμό της και στη συνέχεια στην παρουσία του δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη οι φορείς που εκπροσωπήθηκαν εξεφρασαν τις απόψεις τους που έχουν καταγραφεί.

Αναφορικά με τα αποτελεσματα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης,  ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής  Έρευνας και Εκπαίδευσης της Μητρόπολης υπέδειξε εκφράζουν και τις δύο εναλλακτικές λύσεις.

«Υπάρχουν και εκείνοι που μιλούν για κλείσιμο του ζωολογικού κήπου και αυτοί που θέλουν αναβάθμιση του, με σαφή διασφάλιση της ευημερίας των ζώων.  Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος έχει εκφράσει και τους λόγους για τους οποίους θέλει τη μία ή την άλλη επιλογή και έχει προβεί και σε εισηγήσεις για το μέλλον του συγκεριμένου χώρου που θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου» συμπλήρωσε ο δρ. Χατζηχαμπής .

Τόνισε δε, πως Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής  Έρευνας και Εκπαίδευσης έχει διατηρήσει την αντικειμενικότητα του σεβόμενο και τις δύο απόψεις και δεν έχει ταυτιστεί με κάποια από τις δύο.

Το Κέντρο βρίσκεται σε επαφή με το Δήμο Λεμεσού προκειμενου να οριστεί ημερομηνία και ώρα για την τελικη παρουσίαση με «επιστημονικό τρόπο» των δεδομένων ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμενου αυτό να λάβει τις αποφάσεις του.