Η παροχή βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και η δυνατότητα οποιασδήποτε χώρας να το κάνει θα ήταν μια θετική εξέλιξη, δήλωσε  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε ερώτηση εάν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε την πιθανή δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και εάν η ιδέα υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάτ Πατέλ , είπε ότι οι ΗΠΑ «χρησιμοποιούν αριθμό μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και χερσαίων διαδρομών, καθώς και αεροπλάνων και ελικοπτέρων».

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα έχουμε σε γενικές γραμμές αισθανθεί ότι η παροχή βοήθειας και η ικανότητα οποιασδήποτε χώρας να το κάνει στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα θα ήταν κάτι καλό».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει προτείνει η Κύπρος να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για βοήθεια προς τη Γάζα. Η πρόταση θα τεθεί στο τραπέζι στο Παρίσι στη διάσκεψη για τους αμάχους στη Γάζα, η οποία θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, Κυβερνήσεων και υπουργών Εξωτερικών.