Τελετές ορκωμοσίας της 2020 ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΚΕΝ Πάφου και Αεροπορική Βάση Αντρέας Παπανδρέου αυτή την φορά χωρίς προσκεκλημένους λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον covid- 19.

Στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού της Ε.Φ. Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη αναφέρθηκε ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια σημαντική υποχρέωση κα παράλληλα ύψιστη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει το αγαθό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

«Με την ένταξη σας στην Ε.Φ. αναλαμβάνεται τη πιο σπουδαία και σοβαρή υποχρέωση έναντι της κυπριακής κοινωνίας να υπερασπιστείτε με πίστη και αφοσίωση την ελευθερία και ανεξαρτησία σας», ανέφερε περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τους εμπιστεύεται και αναμένει ότι θα τιμήσουν τον όρκο τους με αφοσίωση και ευσυνειδησία.

Οι Οπλίτες της 2020 ΕΣΣΟ ολοκληρώνουν με αυτή την τελετή το 1ο στάδιο με την περάτωση της βασικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν στις μονάδες στις οποίες τοποθετήθηκαν, όπου θα ακολουθήσει περαιτέρω εκπαίδευση – εξειδίκευση ανάλογα με το Σώμα το οποίο θα υπηρετήσουν.

ΚΥΠΕ