Πέραν των 40 υποθέσεων κλοπών και απόπειρας κλοπών από αυτοκίνητα, καθώς και πρόκλησης ζημιών σε αυτοκίνητα στη Λευκωσία, πιστεύεται ότι έχουν εξιχνιαστεί από την Αστυνομία, μετά τη σύλληψη άνδρα ηλικίας 23 ετών την περασμένη Κυριακή, 4 Απριλίου, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Οι κλοπές και απόπειρες κλοπής από αυτοκίνητα, που είχαν αποτέλεσμα και την πρόκληση ζημιών σε οχήματα, διαπράχθηκαν στις περιοχές Καϊμακλί, Παλλουριώτισσα και Αγλαντζιά, μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Απριλίου, 2021, καθώς και τον Σεπτέμβριο, 2020.

Η μεθοδική διερεύνησή τους από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ομορφίτας, οδήγησε σε στοιχεία για την εμπλοκή του 23χρονου και εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Αυτός συνελήφθη την περασμένη Κυριακή και ανακρινόμενος ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων, προβαίνοντας την ίδια ώρα και σε υποδείξεις πέραν των 30 σκηνών εγκλήματος, για τη διάπραξη των αδικημάτων. Ο ίδιος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

Το πρωί σήμερα η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, συνολικά 17 υποθέσεων, των οποίων οι αστυνομικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τη συμπλήρωση του ανακριτικού έργου και της δικογραφίας τους, να καταχωρηθούν για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο και οι υπόλοιπες υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται εντατικά από την ομάδα ανακριτών του Αστυνομικού Σταθμού Ομορφίτας, ενώ για τις 17 υποθέσεις που καταχωρήθηκαν σήμερα για εκδίκαση, το Δικαστήριο όρισε την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας στις 16 αυτού του μήνα.