Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του οδηγήθηκε 32χρονος ο οποίος εντοπίστηκε χθες να έχει στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 19 κιλών. Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Όπως πληροφορούμαστε ο 32χρονος ήταν γνωστός στην Αστυνομία η οποία εκτιμά ότι βρίσκεται στην αρχή της εξάρθρωσης ενός κυκλώματος και στον εντοπισμό μεγαλύτερης παρτίδας ναρκωτικών.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στον Σταθμό μας το μέλος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας Ελένη Κωσταντίνου.

Όπως είπε στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιολόγησης στοιχείων, που διενήργησαν χθες το απόγευμα έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος, σε υποστατικό 32χρονου που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε στην παρουσία του 32χρονου εντοπίστηκαν εντός του υποστατικού, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 19 κιλών περίπου, καθώς και ποσότητα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, βάρους ενός κιλού περίπου, ενώ στην κατοχή του 32χρονου εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €1,000.

Ο 32χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του όπου εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης, ένα αποξηραμένο φυτό κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 13 χιλιάδων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν επίσης τρεις κουκουβάγιες για τις οποίες κλήθηκε η Υπηρεσία Θήρας, τις παρέλαβε και ανέλαβε την διαχείριση τους. Ο λόγος κατοχής των τριών πουλιών είναι αντικείμενο διερεύνησης από την Αστυνομία.