Το όνειρο που δεν χάρηκαν, ως αστέρια των κυπριακών γηπέδων μιας άλλης εποχής, ζουν οι παλαίμαχοι του νέου πρωταθλητή Άρη Λεμεσού. Προερχόμενοι από διαφορετικές γενιές ποδοσφαιριστών, οι Λάκης Παπαβασιλείου και Πανίκος Χατζηλοϊζου μιλούν στο ΚΥΠΕ για τη μεγάλη επιτυχία της πάλαι πότε «ελαφράς ταξιαρχίας».

Τον 82χρονο σήμερα Λάκη Παπαβασιλείου βρίσκουμε στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, απέναντι από τη Μητρόπολη, όπου διατηρεί κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων. Μας υποδέχεται με χαμόγελο, όταν ακούει πως θέλουμε να μιλήσουμε για τη μεγάλη του αγάπη και όχι τυχαία, αφού όλη του η οικογένεια γαλουχήθηκε στον Άρη και είχε τη χαρά να αγωνίζεται μαζί με τα αδέλφια και τα ξαδέλφια του, για τους πράσινους της Λεμεσού.

Στο γραφείο του, μια τιμητική πλακέτα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, ημερομηνίας 26 Ιουλίου 2019, αναγράφει «Τιμής ένεκεν στον Λάκη Παπαβασιλείου, για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στο σωματείο Άρης Λεμεσού».

Ξεκίνησα σε ηλικία 15 χρονών, το 1956 και μέχρι το 1974 ήμουν ενεργό μέλος του Άρη, αναφέρει, είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν προπονητής και μας δείχνει σειρά από παλιές φωτογραφίες με την ομάδα του, που περήφανα έχει κρεμάσει στους τοίχους του καταστήματος.

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους παλαιότερους που δεν αξιωθήκαμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα, παρόλο που ήμασταν καλή ομάδα», προσθέτει και σημειώνει πως «είχαμε ένα φτωχό σωματείο, που δεν μπορούσε να επιβιώσει».

Θυμάται ότι οι παίκτες δεν έπαιζαν για τα χρήματα, ότι χρειάστηκε να αγοράζουν ακόμα και τη φανέλα που φορούσαν, «ενώ αν δεν είχε εισπράξεις ο αγώνας, μπορεί να μέναμε και νηστικοί».

Τότε, προσθέτει, ήταν άλλες εποχές και ζήσαμε πολλές ωραίες στιγμές όταν μια μικρή ομάδα κέρδιζε μια μεγάλη ομάδα, ενώ υποδεικνύει πως το έπαθλο σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν συνήθως ένα κέρασμα, «ένα τραπέζωμα ή καμιά μπύρα».

Η φετινή πορεία του Άρη ήταν αξιοπρεπέστατη και φανταστική, μας λέει ο Λάκης Παπαβασιλείου, προσθέτοντας ότι, με τους ξένους επενδυτές, η διοίκηση της ομάδας «έκανε σωστές κινήσεις», ενώ παρουσιάστηκε βέβαιος για τη νέα δυναμική που δημιουργείται.

Την περίοδο που ο Λάκης Παπαβασιλείου αποχωρούσε από την ενεργό δράση, ένα νέο ανερχόμενο αστέρι, έβαζε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για τους πράσινους της Λεμεσού, σε ηλικία επίσης 15 χρόνων.

Ο 64χρονος σήμερα Πανίκος Χατζηλοϊζου, ένα ακόμα μεγάλο όνομα στην ιστορία του Άρη Λεμεσού, διέπρεψε ως επιθετικός την περίοδο 1974-1993, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την περίοδο 1982-83, με 17 γκολ. Αν και δεν έζησε την εμπειρία του πρωταθλητή με τον Άρη, το πέτυχε την περίοδο 1993-94, ως ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα.

«Νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι για τη φετινή πορεία του Άρη», αναφέρει στο ΚΥΠΕ ο κ.Χατζηλοϊζου και προσθέτει «δεν το περιμέναμε αλλά να που ήρθε».

Ο ίδιος θυμάται το πόσο κοντά η ομάδα του ήρθε κοντά στη κατάκτηση ενός τίτλου, το 1988-89, όταν ο Άρης ηττήθηκε 3-2 από την ΑΕΛ στον τελικό κυπέλλου. «Θυμάμαι τερματίσαμε δυο φορές στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, πήγαμε μια φορά τελικό κυπέλου, αλλά τίτλο δεν είδαμε», προσθέτει.

Σήμερα, ωστόσο, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Άρης είναι και θα παραμείνει πρωταγωνιστής στις ψηλές θέσεις του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και του εύχεται κάθε επιτυχία στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Οι δυο παλαίμαχοι του Άρη, όπως και πολλά άλλα ιστορικά στελέχη του, γιόρτασαν χθες βράδυ την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πλατεία Ηρώων, όπου βρίσκεται το σωματείο της ομάδας, που πλέον αφήνει πίσω της μια άνυδρη πορεία 93 χρόνων και κοιτάζει στο μέλλον με αισιοδοξία.  

Πηγή: ΚΥΠΕ