Σε προσοχή και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα και να μπορέσουμε να πάμε στα επόμενα στάδια χαλάρωσης, καλεί ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε ανάρτηση στο twitter αναφέρει ότι η Κύπρος παρουσιάζει αρκετά ικανοποιητική επιδημιολογική εικόνα, γεγονός το οποίο μας γεμίζει αισιοδοξία. “Θέλω να εξάρω τη συνεργασία των πολιτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων, χάρη στους οποίους έχουμε τόσο καλές επιδόσεις”, αναφέρει ο Υπουργός.

Καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν την προσπάθεια για σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεικτών, ώστε με ασφάλεια να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια αποκλιμάκωσης.

Ο Υπουργός Υγείας τονίζει ότι η υγειονομική κατάσταση είναι βελτιωμένη, αλλά η μετάλλαξη του ιού και άλλοι παράγοντες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

“Η στρατηγική των μαζικών ελέγχων με rapid test, της ιχνηλάτησης και του εμβολιασμού, αποδεικνύεται αποτελεσματική και πλέον την υιοθετούν και άλλες χώρες. Ζητούμενο είναι να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα, που θα ακυρώσει τους κόπους και τις θυσίες μας, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στο εξωτερικό. Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές”, αναφέρει ο Υπουργός.