Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αξίωσε σήμερα οι δυτικοί πολιτικοί να συμφωνήσουν το ταχύτερο στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, υποστηρίζοντας πως η καθυστέρηση του μέτρου στοιχίζει σε Ουκρανούς τις ζωές τους.
Σε διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τις πρώτες πρωινές ώρες, ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως θα συνεχίσει να επιμένει η Ρωσία να αποκλειστεί εντελώς από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Μόσχα βγάζει τόσο πολλά χρήματα από τις εξαγωγές αργού που δεν θεωρεί πως χρειάζεται να διαπραγματευτεί σοβαρά την αποκατάσταση της ειρήνης.

Ομιλίες Ζελένσκι σε ελληνική και κυπριακή Βουλή

Ομιλία προς τα μέλη του κυπριακού κοινοβουλίου θα απευθύνει σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η διαδικτυακή ομιλία Ζελένσκι θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα σε ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων
Σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί και στην ελληνική Βουλή.
Η ομιλία του ουκρανού προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

 

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την νέα φάση της επιχείρησης στην Ουκρανία με τον βομβαρδισμό του Σεβεροντονετσκ, την πρώτη πόλη στα δυτικά του Λουγκανσκ, όπου βρίσκεται και ο Ουκρανικός τομέας της περιοχής .
Αργά χθες βράδυ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και στην πόλη Λόσοβα της περιφέρειας του Χαρκόβου. Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους 55 χιλιάδες κατοίκους να την εγκαταλείψουν.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 10 χιλιάδες κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη.
Σε μία άλλη εξέλιξη, έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν σε χώρο στάθμευσης στο Χοστομέλ.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι τα θύματα που εντοπίστηκαν στο προάστιο του Κιέβου, είναι άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρώσους στρατιώτες.