Η ανταπόκριση κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in clinics) ήταν θετική και αυξημένη και ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε γραπτή του δήλωση για την πρώτη μέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού “walk-in” ο Υπουργός αναφέρει ότι η προσπάθεια για να θωρακιστούν όλοι οι συμπολίτες μας απέναντι στον φονικό ιό ενδυναμώνεται συνέχεια. Η εφαρμογή νέων διαδικασιών για τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση των πολιτών για εμβολιασμό συνεχίζεται απρόσκοπτα κι έχει ήδη ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

“Η ανταπόκριση κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in clinics) ήταν θετική και αυξημένη. Η προσέλευση από νωρίς το πρωί ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη συνέχεια. Είναι πάγια η θέση μας, ότι οφείλουμε να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε και όλοι μαζί να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας πίσω, απαλλαγμένοι από κάθε ίχνος απειλής της Δημόσιας Υγείας” σημειώνει.

Ο Υπουργός αναφέρει ότι σήμερα, ο αριθμός των εμβολίων που διατέθηκαν σε κάθε κέντρο ήταν μικρός, με στόχο να διασφαλιστεί ότι δεν θα έμεναν αδιάθετα με αποτέλεσμα να καταστραφούν.

Προσθέτει ότι μετά το μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας και τη γρήγορη εξάντληση των εμβολίων που διατέθηκαν, προβήκαμε σε ενέργειες και άμεσα δόθηκαν περισσότερα εμβόλια και συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, από αύριο θα διατίθενται περισσότερα εμβόλια ανά κέντρο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερα άτομα, ενώ παραμένουμε σε εγρήγορση για την επέκταση του ωραρίου και τη λειτουργία επιπλέον σημείων.

“Αισθάνομαι την ανάγκη, για άλλη μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας που εργάστηκαν σε γρήγορους ρυθμούς και είναι σε ετοιμότητα, αναπροσαρμόζοντας το πλάνο για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών” καταλήγει ο Υπουργός.

Εξάλλου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, στη Λεμεσό εξυπηρετήθηκαν 150 άτομα, 101 στην Πάφο, 101 στη Λάρνακα, 100 στη Λευκωσία, και επίσης 100 στην Αμμόχωστο.