Οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από τη μέχρι στιγμής ανάλυση των δεδομένων, δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος, ωστόσο, υπογράμμισε πως αυτό τελεί υπό την αίρεση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα μελετήσει τα στοιχεία και θα καταλήξει στις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, παρόλο που εξαγγέλθηκε δέσμη μέτρων για την περίοδο 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021, θέλοντας να προετοιμάσουν τους πολίτες για ενδεχόμενη άρση των μέτρων, είχαν θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή τους, την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού και την επαναφορά των δεικτών σε ασφαλή όρια.

«Αυτό δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται αυτή τη στιγμή. Κάνουμε εκτίμηση και ανάλυση των δεδομένων και σίγουρα οι διαπιστώσεις δεν μας επιτρέπουν χαλάρωση», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Επίσης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η προηγούμενη εβδομάδα ήταν «η πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά» από την έναρξη της πανδημίας, για να προσθέσει πως «ο προβληματισμός είναι έντονος, εφόσον παρατηρείται ότι, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι στιγμής, η εικόνα στην Κύπρο δεν έχει βελτίωση στον επιθυμητό βαθμό».