Δεν συζητείται στο παρόν στάδιο η λήψη απόφασης για αυστηροποίηση των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, ή για νέο λοκντάουν, ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Υγείας.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, είπε ότι στη χθεσινή σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα, αξιολογήθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Τελικές αποφάσεις, είπε, θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή, καθότι στις 31 Ιουλίου τερματίζεται το ισχύον διάταγμα.

Στο παρόν, στάδιο, είπε ο Υπουργός, δεν εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, αλλά καλύτερη επιτήρηση των υφιστάμενων. Μικρές διαφοροποιήσεις, ανέφερε, θα γίνουν σε σχέση με το safe pass ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.

Αναφορικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, ο κύριος Χατζηπαντέλας είπε ότι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ, αλλά αναμένεται να δοθεί πρώτα το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι την Παρασκευή θα ληφθούν αποφάσεις και για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 16. Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν αλλάζει η απόφαση για τερματισμό της παροχής δωρεάν ράπιτ τεστ από την 1η Αυγούστου, πλην κάποιων εξαιρέσεων.

Όπως εξήγησε, τα ράπιτ τεστ κοστίζουν μηνιαίως 6 εκατομμύρια ευρώ και μέρος αυτών των χρημάτων, τόνισε ο κ. Χατζηπαντέλας, θα διοχετευθεί για στήριξη των νοσηλευτηρίων, τα οποία δέχονται αυξημένες πιέσεις.