Η συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς θα συμβάλει στην καλύτερη ρύθμιση των δημόσιων μεταφορών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίας του νεοσύστατου Συμβουλίου Μεταφορών από την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι στην συνεδρία συμμετείχαν τα τμήματα του Υπουργείου που είναι αρμόδια για το θέμα, όσο και εκπρόσωποι του ιδιωτικού και πανεπιστημιακού τομέα, συγκεντρώνοντας, όπως είπε, την ιδιωτική, την ακαδημαϊκή αλλά και την τεχνική γνώση με την παρουσία του ΕΤΕΚ, σε μια προσπάθεια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων για την καλύτερη ρύθμιση των δημόσιων μεταφορών, η οποία θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των δρόμων, τη μείωση των ρύπων και εν τέλει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Προσβλέπουμε σε μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών και καταρτισμό νέων στρατηγικών που θα αποσκοπούν στην υλοποίηση έργων που θα φέρουν αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Βαφεάδης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής συνεχάρη τον Υπουργό για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει το συμβούλιο και προσέθεσε πως υπάρχουν πράγματι σοβαρά προβλήματα αναφορικά με την κυκλοφορία και τη διακίνηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Είπε επίσης ότι συζητήθηκαν οι βασικότερες στοχεύσεις, με το επιμελητήριο να εκφράζει τη δέσμευση στήριξης αυτής της προσπάθειας με εισηγήσεις, αλλά και με τεχνογνωσία από ειδικούς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα πιεστικά προβλήματα, κυρίως αυτά που ταλαιπωρούν, όπως είπε, τους πολίτες προκειμένου να υπάρξουν λύσεις και να νιώσουν οι πολίτες το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, καθιστώντας τους με αυτόν τον τρόπο συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στα επόμενα βήματα.

«Είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο θέμα, η επιτυχία μας θα κριθεί από το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε και πόσο σύντομα», κατέληξε ο κ. Τσιακκής.

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ Ανδρέας Θεοδότου ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την πρωτοβουλία του και σημείωσε ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον καθένα μας καθημερινά, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ταυτόχρονα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον Υπουργό, μαζί και με τους άλλους φορείς, τα υπόλοιπα επιμελητήρια, τα πανεπιστήμια, είμαστε σίγουροι ότι θα εντατικοποιήσουμε αυτές τις συναντήσεις, ειδικά τον πρώτο καιρό, και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Θεοδότου.

Πηγή: ΚΥΠΕ