Πακέτο βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμών μέτρων κατά της ακρίβειας που θα αφορούν μεταξύ άλλων τον ηλεκτρισμό, τα καύσιμα και τα φωτοβολταϊκά, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, ύστερα από σύσκεψη για το θέμα, υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με το αποτέλεσμα της σύσκεψης για την ακρίβεια που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Υπουργών, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι κατά τη σύσκεψη «τοποθετήθηκαν πολύ καθαρά όλοι οι εμπλεκόμενοι για το τι εισηγούνται».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εμπορίου, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

«Έχουμε καταλήξει σε σχέση με τα μέτρα, αλλά τον τελικό λόγο έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ανακοινώσει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα, διότι κάποια από τα μέτρα σχετίζονται με αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, όπως είπε.

Σημείωσε ότι «θα υπάρξουν κάποιες τελικές πινελιές, οι οποίες σχετίζονται με τα δημόσια οικονομικά».

Ερωτηθείς για τα μέτρα, ο Υπουργός Εμπορίου περιορίστηκε να πει ότι αυτά θα είναι βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και θα αφορούν, μεταξύ άλλων τον ηλεκτρισμό, τα καύσιμα και τα φωτοβολταϊκά.

«Θα υπάρχει ένα πακέτο ανακοινώσεων» κατά της ακρίβειας ώστε να βοηθηθεί το νοικοκυριό να ανταπεξέλθει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι η εφαρμογή των μέτρων θα είναι άμεση και ενδεχομένως από την 1η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ