Ένα σημαντικό βήμα για την πόλη της Λεμεσού είναι η εγκαθίδρυση του σπιτιού της Αστυνομίας, το οποίο θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λεμεσό με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για την προσφορά στο αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία του Αστυνομικού Σταθμού στην οδό Ανεξαρτησίας, ανέφερε ότι το Σπίτι θα ενισχύσει τη δημόσια τάξη στην πόλη, θα καταστήσει πιο προσβάσιμη την Αστυνομία στους δημότες και θα δώσει πνοή στο κέντρο της πόλης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι εγκαθιδρύεται ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, το οποίο στόχο έχει να βρίσκεται δίπλα από τον πολίτη και να τον βοηθά στην καθημερινότητα του.

«Εάν αυτό το μοντέλο δούμε ότι δουλέψει στη Λεμεσό, είναι κάτι που θέλουμε να αναπαράξουμε και στις άλλες πόλεις» σημείωσε η κ. Γιολίτη.

Το έργο ανακαίνισης του χώρου αναμένεται να κοστίσει περί τις 30 χιλιάδες ευρώ και σύντομα θα προκηρυχθούν προσφορές, ώστε αρχές του 2021 ο σταθμός να βρίσκεται σε λειτουργία.