Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία συνήλθε για την οριστικοποίηση σειράς μέτρων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη χρηματική ποινή, ύψους 150 ευρώ, που θα μπορεί να επιβάλλει η Αστυνομία σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα διατάγματα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί στις 3.000 ευρώ η ποινή που μπορεί να επιβληθεί από τα δικαστήρια, ενώ οι παραβιάσεις του νόμου περί λοιμοκαθάρσεως, θα καταχωρούνται και θα εκδικάζονται αμέσως.

Επίσης, αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο υπουργός, η εφαρμογή του νόμου για εξώσεις-εξπρές για ενοικιαστές που δεν πληρώνουν το ενοίκιό τους.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται από την Αστυνομία για τις αχρείαστες μετακινήσεις, ο Γιώργος Σαββίδης, σημείωσε ότι από την Τρίτη 24 Μαρτίου, ημέρα έναρξης ισχύος του διατάγματος, μέχρι σήμερα το πρωί διενεργήθηκαν 6.822 έλεγχοι και έγιναν 445 καταγγελίες οδηγών και πεζών. Για παραβάσεις υποστατικών είπε ότι έγιναν 20.510 έλεγχοι και 46 καταγγελίες. Επίσης, έγιναν 24 καταγγελίες που αφορούν κυρίως εκκλησίες, μπαράκια, λαϊκές αγορές, κουρείο, περίπτερα και σκοπευτήριο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε σαφές μήνυμα ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, «θα αναγκαστούμε να λάβουμε πιο σκληρά μέτρα», τόνισε.