Από τις 8:30 υποβάλλονται στους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Σύμβουλους σε όλες τις πόλεις.

Το όραμα του είναι η Λευκωσία να γίνει η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Κύπρο δήλωσε ο υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτεύουσα ως την πόλη που ενώνει όλους.

Λευκωσία

Την υποψηφιότητα του για την Δημαρχία της Λευκωσίας υπέβαλε κι ο Νίκος Τορναρίτης οποίος επέλεξε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλώνοντας ότι πρέπει να αφήσουν πίσω όσα τους πλήγωσαν.
Υποψηφιότητα για την Δημαρχία Λευκωσίας υπέβαλε κι ο κ. Παναγιώτης Μέντζης Ζαννέτος, δηλώνοντας ότι ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Υποψηφιότητα υπέβαλε για την Λευκωσία και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Υποψηφιότητα για την δημαρχία Στροβόλου υπέβαλε ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Για την δημαρχία Στροβόλου υπέβαλαν υποψηφιότητες επίσης ο Χρίστος Τσίγκης, ο Σταύρος Σταυρινίδης και η Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.
Την δημαρχία Λακατάμιας-Τσερίου επαναδιεκδικεί η δήμαρχος Φωτούλα Χατζήπαπα, ενώ υποψηφιότητα υπέβαλε και ο Λούκας Ελευθερίου.

Την υποψηφιότητά τους για τη Δημαρχία Λατσιών-Γερίου υπέβαλαν, ο Σάββας Νικολάου και ο νυν Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς.

Για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης της Επαρχίας Λευκωσίας υποψηφιότητες υπέβαλαν οι Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης και Ανδρέας Ασσιώτης.

Λάρνακα

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας υπέβαλε υποψηφιότητα σημειώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα συνεχίσει όπως τα τελευταία 7 χρόνια με λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Υποψηφιότητα για την δημαρχία Λάρνακας υπέβαλε και ο Μιχάλης Ππεκρής, όπως και ο Σωτήρης Ιωάννου.

Ο κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους μέχρι πρότινος διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας υπέβαλε υποψηφιότητα την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Λάρνακας, την οποία διεκδικεί και ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου.

Πάφος

Για την δημαρχία Πάφου υποψηφιότητα υπέβαλε ο νυν δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος ζητώντας με καθαρή καρδιά, όπως είπε, να του δώσουν οι δημότες την δύναμη να συνεχίσει στο πηδάλιο της πόλης.

Υποψηφιότητα για την Δημαρχία της Πάφου υπέβαλε ο Εύρος Νικολάου, με στόχο να έλθει η αλλαγή σε μια δημοκρατική Πάφο, όπως είπε.

Πανέτοιμος να αναλάβει την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Πάφου δήλωσε ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του

Για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης της Πάφου υποψηφιότητα υπέβαλε ο Μάριος Τσέλεπος, και ο Κωστάκης Κωνσταντίνου.

Παραλίμνι

Υποψηφιότητες για την δημαρχία του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας υπέβαλα ο Γιώργος Νικολέττος τον οποίο στηρίζουν ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ και ο Μιχάλης Ζουβάνης, ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο Κώστας Φιτυρής, Παναγιώτης Κύζας και Λούκας Πολυκάρπου.

Την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου διεκδικούν οι Γιάννης Καρούσος, Θεόδωρος Πυρίλλης και Άνδρος Κτωρίδης.

Αμμόχωστος

Δουλειά για επιστροφή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο υποσχέθηκε ο νυν Δήμαρχος Σίμος Ιωάννου και υποψήφιος για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Υποψηφιότητα υπέβαλαν για την δημαρχία της Επαρχίας Αμμοχώστου, ο Ανδρέας Βραχίμη, η Κλαίρη Χατζηκακού που στηρίζεται από το Βόλτ, ο Βασίλης Μαύρος και ο Λίνος Παπαγιάννης.