Συνολικά 612 πρόσωπα διεκδικούν μια θέση στους τέσσερις νέους Δήμους της Λεμεσού, ενώ τρεις θα είναι οι υποψήφιοι για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λεμεσού.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια έπαρχο Λεμεσού, Ηλέκτρα Παναγιώτου, κατά τη σημερινή διαδικασία, που ξεκίνησε στις 8:30 και ολοκληρώθηκε γύρω  στις 12:30, υποβλήθηκαν τρεις υποψηφιότητες για θέση Προέδρου ΕΟΑ Λεμεσού, δέκα υποψηφιότητες για θέση Δημάρχου, 59 υποψηφιότητες για τη θέση Αντιδημάρχου, 411 υποψηφιότητες για τα δημοτικά συμβούλια και 132 υποψηφιότητες για τις σχολικές εφορείες.

Συγκεκριμένα τρεις υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για την θέση Δημάρχου Λεμεσού και τρεις για Δημάρχου Πολεμιδιών, ενώ δυο υποψηφιότητες κατατέθηκαν για τη Δημαρχία Ανατολικής Λεμεσού και δυο για τη Δημαρχία Δυτικής Λεμεσού.

Στο Δήμο Λεμεσού, τρεις υποψήφιοι διεκδικούν την αντιδημαρχία Λεμεσού, τρεις την αντιδημαρχία Μέσα Γειτονιάς και δυο την αντιδημαρχία Τσερκέζ. Για το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού υπέβαλαν υποψηφιότητα 141 άτομα και 24 για το δημοτικό συμβούλιο Μέσα Γειτονιάς. Εξάλλου 52 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για τις σχολικές εφορείες του Δήμου Λεμεσού.

Τη Δημαρχία του Δήμου Πολεμιδιών διεκδικούν τρεις υποψήφιοι, όσος και ο αριθμός των υποψηφίων για την αντιδημαρχία των Κάτω Πολεμιδιών και την αντιδημαρχία των Πάνω Πολεμιδιών. Θέση δημοτικού συμβούλου στα Κάτω Πολεμίδια διεκδικούν 83 υποψήφιοι και 11 υποψήφιοι στο δημοτικό διαμέρισμα Πάνω Πολεμιδιών. Συνολικά 28 υποψηφιότητες κατατέθηκαν για τις σχολικές εφορείες στο Δήμο Πολεμιδιών.

Δυο υποψήφιοι διεκδικούν θέση Δημάρχου, τόσο στο Δήμο Ανατολικής όσο και στο Δήμο Δυτικής Λεμεσού.

Συνολικά 22 πρόσωπα διεκδικούν θέση αντιδημάρχου στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού και 89 για μια θέση στα δημοτικά συμβούλια. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 40 υποψηφιότητες στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Αθανασίου, 32 στη Γερμασόγεια, επτά στον Άγιο Τύχωνα και 10 στη Μουτταγιάκα. Στους 31 ανέρχονται οι υποψήφιοι για τις σχολικές εφορείες στο Δήμο Ανατολικής Λεμεσού.

Την αντιδημαρχία διεκδικούν 23 υποψήφιοι για τα εννέα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δυτικής Λεμεσού και 63 υποψήφιοι θέση στα δημοτικά συμβούλια Ύψωνα, Επισκοπής, Ερήμης, Κολοσσίου και Τραχωνίου. Οι υποψηφιότητες για θέση στις σχολικές εφορείες του Δήμου Δυτικής Λεμεσού ανέρχονται σε 21.

Πηγή: ΚΥΠΕ