Αύριο θα οριστικοποιηθεί ο τελικός αριθμός των ατόμων που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ότι θα υποβάλουν υποψηφιότητα 16 άτομα, ωστόσο έχουμε ήδη δύο ενδιαφερόμενους, που αποσύρθηκαν.

Όπως έχουν οι ίδιοι ανακοινώσει δεν θα υποβάλουν τελικά υποψηφιότητα οι Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς και Μάριος Ηλιάδης.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Όπως έχει δηλώσει σήμερα ο Γενικός Έφορος Εκλογής Κώστας Κωνσταντίνου ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του 15 λεπτά.

Με βάση τη νομοθεσία, μία υποψηφιότητα πρέπει να προτείνεται από ένα άτομο και να υποστηρίζεται από άλλα 100 ενώ ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει παράβολο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ.

Ήδη έχουν διαρρεύσει σήμερα στις εφημερίδες οι προσωπικότητες που θα προτείνουν τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας.

Τον Αβέρωφ Νεοφύτου θα προτείνει η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα τον προτείνει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ωστόσο κάποιες άλλες αναφέρουν ότι υπάρχει μια λίστα με 4-5 ονόματα και θα γίνει επιλογή ενός εξ αυτών.

Τον Νίκο Χριστοδουλίδη θα προτείνει η 18χρονη θυγατέρα του Ιωάννα Χριστοδουλίδη.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, θα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ενστάσεων στο Γενικό Έφορο Εκλογής.

Γύρω στις 6 και 30 το απόγευμα αναμένεται η οριστικοποίηση του καταλόγου των υποψηφίων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου. Εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος εκλογών θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου.