Σε σχέση με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΔΗΚΟ, ότι η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν.

Ανέφερε ακόμα ότι έχει μιλήσει και με τον Γενικό και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα την μελετήσουν.

Σε ερώτηση αν το Υπουργικό Συμβούλιο θα διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι «δεν αποκλείει οτιδήποτε.

 

Δεν αποδέχεται εμπλοκή του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ή της Αστυνομίας, η οικογένεια του Θανάση Νικολάου

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος Λητώ Καριόλου, τονίζει πως, «δεν δύναται και δεν μπορεί να θεωρηθεί δεοντολογικά ορθή οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση του Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των υφισταμένων τους στη Νομική Υπηρεσία και ειδικά όσων έχουν χειριστεί τις διερευνήσεις και θανατικές ανακρίσεις.

Η δικηγόρος έκανε λόγο για έκδηλο κώλυμα της Νομικής Υπηρεσίας από τη στιγμή που ενώπιον του Δικαστηρίου εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, υποστήριζε κατηγορηματικά την θέση ότι αιτία θανάτου ήταν πτώση από ύψος και άρα αυτοκτονία.

Η κ. Καριόλου τονίζει ότι δεν θα γίνει δεκτή επίσης η εμπλοκή οποιουδήποτε στελέχους που υπάγονται ιεραρχικά στον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.