Στη σύλληψη οχτώ προσώπων προχώρησε χθες αργά το απόγευμα η Αστυνομία, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Tansu Cidan ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης, στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του 41χρονου επήλθε από κακώσεις σώματος, ενώ από τη σορό του λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.  

Δεδομένων των ευρημάτων της νεκροτομής, οι έρευνες επικεντρώνονται στο τι συνέβη πριν τις 9:00 το βράδυ, ενώ υπενθυμίζεται ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφει τρία πρόσωπα να εξέρχονται από το κελί του κρατούμενου στις 20:59.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας θα οδηγηθούν σήμερα τρείς από τους οκτώ υπόπτους οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην πτέρυγα που διέμενε ο Cidan και είναι τα τελευταία άτομα που φένεται να εισέρχονται στο κελί του. Αναμένεται ότι το δικαστήριο θα εκδώσει διάταγμα κράτησης τους. Οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες είναι Τούρκοι.