Ερευνώντας λειτουργός διορίστηκε από την Διευθύντρια των κεντρικών φυλακών, για να διεξάγει εσωτερική έρευνα σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του 41χρονου χθες βράδυ στο κελί του.

Με νέα ανακοίνωση του το Τμήμα Φυλακών, ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως εξετάζεται το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πτέρυγας στην οποία βρισκόταν ο 41χρονος προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους ήρθε σε επαφή αλλά να συλλεχθούν και στοιχεία τα οποία δυνατό να οδηγήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από τις εκθέσεις γεγονότων του προσωπικού που υπηρετεί στη συγκεκριμένη πτέρυγα φαίνεται ότι κατά την τελευταία προγραμματισμένη καταμέτρηση στις 5:06 το απόγευμα, ο κρατούμενος ήταν παρόν, χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα ή οτιδήποτε ύποπτο και χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε στους δεσμοφύλακες που μίλησαν μαζί του.

Ενώ ο Αρχηγός Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου σε δηλώσεις του αναφέρει ότι υπάρχουν κάποια τεκμήρια και μαρτυρίες που εμπλέκει κάποιους της ίδιας πτέρυγας, και πολύ σύντομα οι έρευνες θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τους λόγους που οδήγησαν στο έγκλημα διευκρίνισε ότι «οι έρευνες είναι σε πρώιμο στάδιο» ενώ στο αν από τις διενεργηθείσες έρευνες φαίνεται να εμπλέκονται στο φόνο άτομα εκτός φυλακών, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι με βάση της ενημέρωσης της οποίας έτυχε, δεν φαίνεται να εμπλέκεται κάποιος εκτός φυλακών.