Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις €135 χιλιάδες, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε άντρας ηλικίας 58 ετών.

Όπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, με βάση την καταγγελία, ο 58χρονος, τον περασμένο Δεκέμβριο, εντόπισε σε διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιση εταιρείας, που παρουσιαζόταν ότι εδρεύει σε χώρα του εξωτερικού και ανέφερε ότι στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα εισερχόταν στο χρηματιστήριο.

Αφού ο 58χρονος πείστηκε να αγοράσει μετοχές της εταιρείας, έπειτα από επικοινωνία με τους υπόπτους, προχώρησε αρχικά σε έμβασμα του χρηματικού ποσού των €26.000, σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε από τους υπόπτους, σε τράπεζα που εδρεύει σε δεύτερη χώρα του εξωτερικού.

Στη συνέχεια, ο 58χρονος προχώρησε σε ακόμη δύο εμβάσματα χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους €110.350, σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε επίσης από τους υπόπτους, σε τράπεζα που εδρεύει σε τρίτη χώρα του εξωτερικού, για την αγορά μετοχών δεύτερης εταιρείας, που επίσης παρουσιαζόταν ότι άμεσα θα εισερχόταν στο χρηματιστήριο και θα απέφερε μεγάλα κέρδη.

Αφού πέρασε το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υπόπτων προς τον 58χρονο, θα του αποστέλλονταν τα χρηματικά κέρδη από την επένδυσή του, χωρίς ωστόσο μέχρι και τον Απρίλιο να του αποσταλούν οποιαδήποτε κέρδη και αφού με διάφορες προφάσεις οι ύποπτοι εξακολουθούσαν να ζητούν περισσότερα χρήματα από τον 58χρονο, αυτός υποψιάστηκε ότι είχε εξαπατηθεί και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, όπως αναφέρεται.