Ο υποψήφιος για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, Αντρέας Ασσιώτης, κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο κύριος Ασσιώτης, σημείωσε επίσης ότι η εκλογική διαδικασία είναι σχετικά εύκολη, δεν υπάρχει ταλαιπωρία και όλα κυλούν ομαλά, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έκκληση στους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε κι ο υποψήφιος Πρόεδρος του Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Είπε ότι η αρχή του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο υπέδειξε πως είναι κάτι που πρέπει να πετύχει. Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κύριος Γιωρκάτζης τόνισε ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός και πολιτική εκπροσώπηση.

Την επιθυμία του να επιτύχει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου, Μάριος Τσέλεπος. Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ανέφερε επίσης ότι σήμερα είναι μέρα διαμαρτυρίας και τιμωρίας. Κάποιοι πρέπει να πάρουν τα σωστά μηνύματα, δήλωσε ο κύριος Τσέλεπος.