Υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα η δανειακή σύμβαση μεταξύ του ΣΑΛΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων του ΣΑΛΑ: για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην κοινότητα Παλώδιας και για την μελέτη του αποχετευτικού συστήματος στο Σύμπλεγμα Κουρίου (Ύψωνα, Κολόσσι, Ερήμη, Επισκοπή, Τραχώνι, Ασώματο, Ακρωτήρι και Τζερκέζ).

Το ύψος του δανείου ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια Ευρώ και αφορά την χρηματοδότηση της κυβερνητικής συνεισφοράς στα δύο έργα.

Την δανειακή σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Γενικός Διευθυντής κύριος Γιάννης Τσουλόφτας και εκ μέρους της ΕΤΕπ ο Αντιπρόεδρος της κύριος Κυριάκος Κακουρής.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την διαχρονική στήριξη της στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Συμβουλίου για υλοποίηση θεμελιωδών έργων υποδομής στην πόλη μας, τα οποία συνέβαλαν τα τελευταία τριάντα χρόνια στην μετεξέλιξη της πόλης της Λεμεσού από μια μικρή επαρχιακή πόλη σε ένα διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματικό κέντρο, ένα φημισμένο τουριστικό προορισμό και ένα περιζήτητο χώρο για μόνιμη κατοικία.