Ένα έργο που εντάσσεται στην γενικότερη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης, με στόχο την ολιστική προσέγγιση του στεγαστικού προβλήματος, αποτελεί η ανέγερση υποδομών προσιτής στέγης σε τρία Δημοτικά τεμάχια του Δήμου Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος παρευρέθηκε απόψε στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας του Δήμου Λεμεσού και του ΚΟΑΓ, που ανέλαβαν την ανάπτυξη του έργου.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, και η Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, Έλενα Κούσιου Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Νουρής επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν θα είναι απλά στο πλευρό των δύο οργανισμών, αλλά θα συμβάλει στη διόρθωση οποιονδήποτε πιθανών στρεβλώσεων παρατηρηθούν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι να γίνει κράτος – επιχείρηση, ούτε να γίνει ανταγωνιστική προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της εποχής και στο πρόβλημα της στέγασης.

«Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα, ανατρέπει και αλλάζει ριζικά, την πορεία των πραγμάτων στον τόπο μας σε ότι αφορά θέματα κοινωνικής και προσιτής στέγης. Θέτει το πλαίσιο στη βάση του οποίου Δήμος Λεμεσού και ΚΟΑΓ, θα προχωρήσουν στην ανέγερση 600 περίπου οικιστικών μονάδων διαφόρων μεγεθών, οι οποίες θα διατεθούν για ενοίκιο ή αγορά, σε ισάριθμες οικογένειες» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, ανέφερε ότι πλέον δίνεται η δυνατότητα στον οργανισμό να προσφέρει βοήθεια στον κόσμο με δυο τρόπους, με προσιτό ενοίκιο και όχι μόνο με αγορά, και χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα μια μεγάλη ημέρα, αφού με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας επιτυγχάνεται ο σκοπός για παροχή στέγης στο κοινό.

Επισημαίνεται ότι οι κατοικίες θα ανεγερθούν σε 3 δημοτικά τεμάχια, δύο στον Άγιο Νικόλα και ένα στον Άγιο Ιωάννη συνολικού εμβαδού 31,081 τ.μ.

Η συνεργασία Δήμου Λεμεσού – ΚΟΑΓ υλοποιείται υπό τη μορφή αντιπαροχής και το όλο έργο θα κατασκευαστεί σε 3 φάσεις, με αντίστοιχες συμπληρωματικές συμφωνίες που θα υπογραφτούν από τα δύο μέρη. Η πρώτη φάση προβλέπει την ανέγερση 6 πολυκατοικιών, 4 σε ένα από τα δύο τεμάχια του Αγίου Νικόλα και 2 σε μέρος του τεμαχίου στον Άγιο Ιωάννη.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και τα πρώτα σπίτια θα παραδοθούν το 2024.

Δικαιούχοι για ενοικίαση ή αγορά μιας οικιστικής μονάδας θα καθοριστούν άτομα ή οικογένειες στη βάση κριτηρίων, που θα ανακοινωθούν σύντομα.