Τα συμβόλαια για την Ανάπλαση- διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας με κόστος γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ υπογραφηκαν σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Φεβρουαρίου, εκτιμάται πως θα διαρκέσουν γύρω στους 18 μήνες και το έργο θα παραδοθεί τέλος του καλοκαιριού του 2023.

Ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική μέρα για την Αγία Φύλα αφού μετά από πολλά χρόνια αναμονής ξεκινά το έργο που περίμεναν οι κάτοικοι της και που θα αλλάξει την όψη της ιστορικής αυτής συνοικίας της Λεμεσού.

Η ανάπλαση- διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας είναι πολεοδομικο έργο, με συνεισφορά του Δήμου Λεμεσού στο 20%, ωστόσο η τοπική προχωρά με δημοτική δαπάνη στην απαλλοτροίωση τριών άδειων τεμαχίων στην ευρύτερη περιοχή, για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Πρόκειται, για έργα που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή νότια και βόρεια του Ιερού Ναού Παναγίας Xρυσαϊφυλιώτισσας και περιλαμβάνουν, αναμόρφωση µε πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας, βελτίωση και εξωραϊσµό των προσόψεων όλων των παρακείμενων διατηρητέων κατοικιών, καθώς και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισµού και νέου αστικού εξοπλισμού.

Τα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, δημιουργία χρήσεων και δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα προσελκύουν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς επίσης μέτρα ορθότερης κυκλοφοριακής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Φύλας.