Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Πέμπτη μεταξύ των κοινοτήτων Άγιος Επιφάνιος και Απλίκι, στην περιοχή Αγία Κορώνη.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:30 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00, αφού έκαψε μικρή έκταση με χαμηλή άγρια βλάστηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερα άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

Υπό έλεγχο και η φωτιά στην Πόλη Χρυσοχούς

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15:09 σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά την κοινότητα Χρυσοχούς της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή η φωτιά κατέκαψε συνολική έκταση 12 περίπου εκταρίων.

Για την κατάσβεση της, όπως αναφέρει, εργάστηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και δυνάμεις από το Τμήμα Δασών συμπεριλαμβανομένου και δύο αεροσκαφών.

Επίσης κλήθηκε εκτός υπηρεσίας προσωπικό και κατά την εξέλιξη της φωτιάς προστατεύτηκαν κτηνοτροφικές μονάδες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με την οριοθέτηση και τελικές κατασβέσεις. Δυνάμεις θα παραμείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.