Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε σήμερα το πρωί, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες  το απόγευμα, σε δύσβατη περιοχή, κοντά στο δάσος Κυπαρισσιάς, στην κοινότητα Διερώνας, στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί μετά από μία σοβαρή αναζωπύρωση που σημειώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα και την οποία κατάφεραν οι 200 πυροσβέστες που παρέμειναν όλη νύχτα στο σημείο, να ελέγξουν.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα με στόχο την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς οι οποίες έχουν πλέον σταματήσει.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Πρόσθεσε πως κάηκαν 50 εκτάρια πευκοδάσους και θαμνώδους βλάστησης, καθώς και ότι η διερεύνηση για τα αίτια της φωτιάς ξεκίνησε από χθες όμως μέχρι στιγμής στοιχείο για το πως ακριβώς ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Κατασβέστηκε άμεσα πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο Μονιάτη

Πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην κοινότητα Μονιάτης, της επαρχίας Λεμεσού, τέθηκε υπό έλεγχο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Η φωτιά ξέσπασε στις 7:14 το πρωί σε δύο σημεία όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών και η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, προτού επεκταθεί, στις 07:30.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν οκτώ άτομα του Τμήματος Δασών με δυο πυροσβεστικά όχημα.

Τα ακριβή αιτία της διερευνώνται.