Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, γύρω στις 4 το απόγευμα, στην κοινότητα Ακρούντας.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 60 εκταρίων, καλυμμένη με πεύκα και άλλη άγρια θαμνώδη βλάστηση, εκ των οποίων τα 37 εκτάρια εντός του κρατικού Δάσους Λεμεσού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους, 3 μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας με 16 άτομα, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα, 5 προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και πτητικά μέσα για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.