Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν δασικές πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, στις κοινότητες Λινού και Άγιος Επιφάνειος Σολέας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκδηλώθηκαν σήμερα Πέμπτη τρεις διαδοχικές πυρκαγιές στις κοινότητες Λινού και Άγιος Επιφάνειος Σολέας.

Συγκεκριμένα, στις 14:31 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Κοτσιηνολάονο» της Κοινότητας Λινού.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:15 αφού έκαψε έκταση 1 δεκαρίου με άγρια βλάστηση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 40 άτομα του Τμήματος Δασών με 15 πυροσβεστικά οχήματα και 2 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν τα Κοινοτικά Συμβούλια Καλοπαναγιώτη, Λινού, Σινά Όρος και εθελοντές.

Στις 14:44 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Αραπατζιής» της Κοινότητας Άγιος Επιφάνειος Σολέας, και στις 14:58 στην τοποθεσία «Αλώνια», επίσης, της Κοινότητας Άγιος Επιφάνειος Σολέας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, οι πυρκαγιές στις τοποθεσίες «Αραπατζιής» και «Αλώνια» της κοινότητας Άγιος Επιφάνειος Σολέας τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο στις 16:05, αφού έκαψαν έκταση 3 και 1 δεκαρίου αντίστοιχα με άγρια βλάστηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης των δυο πυρκαγιών συμμετείχαν τα 40 άτομα του Τμήματος Δασών με 15 πυροσβεστικά οχήματα που προσέτρεξαν στην τοποθεσία «Κοτσιηνολάονο» της Κοινότητας Λινού καθώς και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.