Τον δρόμο της σιωπής φαίνεται να ακολουθεί ο 24χρονος που συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση της εξαφάνισης του Άγγελου Περικλέους 31 χρόνων από την περασμένη Πέμπτη, ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς ανακριτές.

Ο 24χρονος το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση και εναντίον του διερευνώνται απαγωγή με σκοπό τον φόνο και εμπρησμός.

Για τον 24χρονο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ημέρα της εξαφάνισης του Περικλέους, ωστόσο αυτός παραδόθηκε μόλις χθες το απόγευμα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Κατά την ανάκριση του, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και δεν έδωσε καμία απάντηση στους ανακριτές.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, ωστόσο ζήτησε όπως η αίτηση για προσωποκράτηση να μην διαβαστεί καθώς περιέχει όπως τόνισε, προσωπικά στοιχεία του ελλείποντος και ευαίσθητα σημεία, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Με βάση τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο 24χρονος ήταν το πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε ο 31χρονος πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του και πριν το όχημα του εντοπιστεί καμένο στο Παλιομέτοχο.

Στο καταστραμμένο όχημα εντοπίστηκαν ρούχα και σκαπτικά αντικείμενα, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

 Ο 24χρονος, γνωστός χάκερ στις αρχές, είχε οικονομικές διαφορές με τον 31χρονο, τον οποίον περί τα μέσα Μαρτίου  κατήγγειλε για κλοπή 100 χιλιάδων ευρών, ενός κινητού και ενός ρολογιού σημαντικής αξίας. Της κλοπής είχε προηγηθεί  ξυλοδαρμός του, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για χρήματα που φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση απάτης κατά Ρώσου επιχειρηματία, για την οποία κατηγορείται ο 24χρονος.

Οι 100.000 ευρώ αποτελούσαν μέρος των €200.000, τα οποία απέσπασε ο 24χρόνος χάκερ από τον 43χρόνο Ρώσο επιχειρηματία, μετά από συμφωνία για αγορά κρυπτονομισμάτων.

Στη συνέχεια, ο 24χρονος απέσυρε την καταγγελία, λέγοντας ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τον 31χρονο.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την εξαφάνιση του Περικλέους ο οποίος παραμένει άφαντος.