Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον δύο προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανάφερε ότι τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 27 και 28 ετών, παρουσιάστηκαν χθες στο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την 8ήμερη κράτησή τους για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης εισαγωγής ναρκωτικών και συγκεκριμένα μεθαμφεταμίνης, βάρους 1 κιλού περίπου.

Η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε πακέτο που αφίχθηκε από το εξωτερικό σε ταχυδρομείο στην Κύπρο, εγέρθηκαν υποψίες ότι περιείχε ναρκωτικά και ενημερώθηκε σχετικά η ΥΚΑΝ.

Το πρωί της Δευτέρας, ο 27χρονος μετέβη σε ταχυδρομικό κατάστημα στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκε ως ο παραλήπτης του πακέτου. Με την παραλαβή του πακέτου, μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο του υπόπτου και στη σύλληψή του για αυτόφωρο αδίκημα, αφού όπως είχε διαπιστωθεί, το ταχυδρομικό πακέτο περιείχε ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους 1 κιλού περίπου, που κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έξω από το ταχυδρομείο βρισκόταν σε αυτοκίνητο ο δεύτερος ύποπτος, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος στη θέα των μελών της Αστυνομίας φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ