Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά μαίνεται από τις 11 το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την τοποθεσία Κακορατζιά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την Κακορατζιά και λόγω σπινθήρων προκλήθηκε η πυρκαγιά».

Πρόσθεσε ότι «αρχικά η πυρκαγιά ξεκίνησε αριστερά του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια λόγω της διεύθυνσης και της έντασης του ανέμου η φωτιά μεταπήδησε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, δηλαδή στην δεξιά. Η πυρκαγιά είναι δύσκολη αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο εστίες και μάλιστα η φωτιά από την δεξιά πλευρά κινείτο προς την πλευρά του δάσους με τον άνεμο να είναι εχθρός μας».

Για κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 16 οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα της Εθνικής Φρουράς.

Εξάλλου όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, «για κατάσβεση της πυρκαγιάς μάχονται 20 άνδρες και 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 4 αυτοκίνητα της ΕΜΑΚ Κοφίνου, ένα όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πέρα Χωρίου Νήσου και ένα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας».

Σύμφωνα με την Αστυνομία δόθηκαν στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίτερα σήμερα, λόγω των καπνών από τη φωτιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ