Διάταγμα κράτησης για περίοδο δύο ημερών, εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των πέντε προσώπων που συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Έναν ακόμη πρόσωπο συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, η Αστυνομία έλαβε όλα τα δέοντα μέτρα στη βάση πληροφοριών που είχαν συλλεχθεί τις προηγούμενες μέρες.

Όπως είπε, το φετινό μνημόσυνο του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, περιφρουρούσε τριπλάσιος αριθμός μελών της Αστυνομίας και συγκεκριμένα 80 άτομα, ενώ είχε συσταθεί Κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων στην αστυνομική διεύθυνση υπό τις οδηγίες του βοηθού αστυνομικού διευθυντή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, συνέχισε, με την άφιξη οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας της Λευκωσίας, οι οποίοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με οπαδούς Λεμεσιανής ομάδας, με πρόφαση τον χώρο όπου θα τοποθετούνταν κατά τη διάρκεια του τρισαγίου.

“Είναι οι ποδοσφαιρικές και άλλες διαφορές που έχουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι και βρήκαν ευκαιρία να τις εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο, σε μια εκδήλωση που καμία σχέση δεν είχε με το ποδόσφαιρο”, συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία, υπογράμμισε, ενήργησε άμεσα και απομάκρυνε τους οχλαγωγούντες από το χώρο, οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες και να προκαλούν ζημιές.

Αμέσως μετά την καταστολή των επεισοδίων συστάθηκε ανακριτική ομάδα και ήδη πέντε πρόσωπά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε τη διήμερη προσωποκράτηση τους, ενώ εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης.

Ένα ακόμη πρόσωπο συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις για να εξασφαλιστούν τα στοιχεία και άλλων προσώπων, φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ