Υπό κράτηση τέθηκε εν ενεργεία κοινοτάρχης χωριού της Επαρχίας Πάφου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής από το ταμείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πληροφορία μέσω της Γραμμής Επικοινωνίας του Πολίτη ανέφερε ότι κοινοτάρχης κοινοτικού συμβουλίου Επαρχίας Πάφου, τους τελευταίους πέντε με έξι μήνες, υποχρέωνε τις δυο ταμίες του κοινοτικού συμβουλίου να του παραδίδουν τα χρήματα που εισέπρατταν και τους έδινε μεταχρονολογημένες προσωπικές του επιταγές που κατέθεταν στον λογαριασμό του κοινοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί στο ταμείο μεγάλο χρηματικό ποσό κατά παράβαση των οδηγιών της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, φαίνεται ότι μέχρι το παρόν στάδιο από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και τον Μάιο του 2020 κατατέθηκαν στο ταμείο του κοινοτικού συμβουλίου χωριού της Επαρχίας Πάφου 17 προσωπικές επιταγές του κοινοτάρχη για συνολικό ποσό 2.806,70 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία Πάφου, οι δύο ταμίες έδωσαν στον κοινοτάρχη από το ταμείο του κοινοτικού συμβουλίου το χρηματικό ποσό των 3.427,52. Όπως φαίνεται, οι δύο ταμίες τού έδωσαν αυτά τα χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς που αφορούσαν το κοινοτικό συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα, ο κοινοτάρχης δεν παρέδωσε οποιαδήποτε απόδειξη πληρωμής σε σχέση με τους λογαριασμούς του κοινοτικού συμβουλίου που ισχυρίστηκε ότι θα πλήρωνε, με αποτέλεσμα το ταμείο της κοινότητας να παρουσιάζει το έλλειμμα των 3.427 ευρώ.