Δεν συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες, μετά τον εντοπισμό περίπου 10 κιλών κάνναβης, ποσότητας αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού καθώς και μεγάλου χρηματικού ποσού.

Πρόκειται για άντρα 41 χρόνων και 27χρονο οι οποίοι παρουσιάστηκαν το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση τους.
Και οι δύο απασχόλησαν και στο παρελθόν τις αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών. 

Συγκεκριμένα, μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν χθες για έλεγχο, σε δρόμο της επαρχίας Λεμεσού, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου 783 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των €1,945.

Ο 29χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ ακολούθησε έρευνα στο όχημα, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 14 γραμμαρίων, ένας σπαστήρας και μία ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης. Στο έδαφος, δίπλα από το αυτοκίνητο εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ποσότητα κάνναβης, βάρους τριών γραμμαρίων περίπου.

Μετά από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος, διενεργήθηκε έρευνα σε υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού, που χρησιμοποιεί ο 29χρονος, καθώς και ο 41χρονος πατριός του, όπου και εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 9 κιλών και 126 γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε κάνναβη, βάρους 200 γραμμαρίων.

Στο υποστατικό εντοπίστηκε, επίσης, μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, για τα οποία ενημερώθηκε το Τμήμα Τελωνείων και ανέλαβε τη σχετική διερεύνηση.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν σε αγροτική οικία, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου διαμένει περιστασιακά ο 29χρονος. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους έξι γραμμαρίων περίπου και το χρηματικό ποσό των €15,750.

Εναντίον του 29χρονου και του 41χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη προσωποκράτηση τους.