Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου αφου πρώτα ακινητοποίησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν πυροβολόντας στα ελαστικά του. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών προσώπων, ηλικίας 20 και 24, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, ναρκωτικών κ.ά., τα οποία διαπράχθηκαν στις 6/6/2023 στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, εναντίον του 20χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπό αναφορά υπόθεση.

Της σύλληψης των δύο προσώπων, προηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με οδηγό τον 20χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο.

Στη θέα των μελών της Αστυνομίας, ο 20χρονος οδηγός κινήθηκε με όπισθεν ταχύτητα, χτύπησε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ κινδύνεψε να παρασυρθεί και μέλος της ομάδας Ζ.

Για ακινητοποίηση του οχήματος ρίφθηκαν πυροβολισμοί στα ελαστικά του και ακολούθως ο 20χρονος συνελήφθη βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του, ενώ ο 24χρονος για αυτόφωρα αδικήματα.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 20χρονο στην κατοχή του εντοπίστηκε μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης, δύο γραμμάρια κάνναβης, ένα γραμμάριο άσπρης κρυσταλλικής ουσίας (μεθαμφεταμίνη), 1,5 γραμμάριο κοκαΐνης, καθώς επίσης και ποσότητα χρυσαφικών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 20χρονου, βάσει γραπτής συγκατάθεσής του, κατά την οποία ανευρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 207 γραμμαρίων περίπου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, αριθμός πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης και μέρος πυροβόλου όπλου (κομμένη κάνη κυνηγετικού όπλου).

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ, ΥΚΑΝ και Τροχαία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ