Στη σύλληψη 58χρονου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, που φέρεται να τραυμάτισε χτες, Δευτέρα, με κυνηγετικό όπλο το σκύλο γείτονα του, στην Τρεμιθούσα και ακολούθως να αναχώρησε από τη σκηνή.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 19.6.23 και ώρα 15:10, 40χρονος μόνιμος κάτοικος Κύπρου ο οποίος διαμένει στην Τρεμιθούσα, ενώ βρισκόταν στην κατοικία του άκουσε πυροβολισμό και ακολούθως άκουσε τον σκύλο του να κλαίει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού βγήκε έξω, είδε ότι ο σκύλος του, ο οποίος περιφερόταν ελεύθερος στην αυλή της κατοικίας, είχε τραύματα στο δεξί μπροστινό του πόδι. Ταυτόχρονα φέρεται να είδε γείτονά του, ηλικίας 58 ετών, να βρίσκεται στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου του, κρατώντας κυνηγετικό όπλο και να αναχωρεί με το όχημα του.

Ο παραπονούμενος μετέφερε τον σκύλο του σε κτηνιατρική κλινική και διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος του φέρει τραύματα στο δεξιό μπροστινό πόδι από σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου και κρατήθηκε για περίθαλψη.

Εναντίον του 58χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης και τέθηκε υπό κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Αστυνομία Πάφου εξετάζει σε βάρος του 58χρονου υπόθεση παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή και βλάβη σε ζώο. Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ