Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 43χρονου για υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος 39χρονου αιτητή πολιτικού ασύλου, στην Πάφο, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Στη σημερινή δικάσιμο ο εξεταστής της υπόθεσης Λοχίας Σίμος Χατζηγιαννάκης ανέφερε πως για την εξέταση της υπόθεσης υπολείπονται να ληφθούν 25 ακόμη καταθέσεις με την συμβολή διερμηνέα. Πρόσθεσε επίσης πως θα γίνει από πλευράς των μελών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου εξέταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις για την αναγνώριση του υπόπτου από τους μάρτυρες αλλά και υποδείξεις στις σκηνές.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο τραυματισμός του 39χρονου αιτητή πολιτικού ασύλου έγινε στον χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας όπου διαμένει, στην Πάφο. Ο συλληφθείς ωστόσο αρνείται στην Αστυνομία ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 39χρονο μετά από αντιπαράθεση που έγινε για ένα χώρο στάθμευσης.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, όπως είπε, εξασφαλίστηκε πληροφορία ότι γύρω στις 9.10μ.μ. άνδρας ηλικίας 43 ετών, μετά από λογομαχία που είχε με ένα πρόσωπο, μόνιμο κάτοικο Πάφου, για τον χώρο στάθμευσης κάτω από πολυκατοικία, στην Χλώρακα, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 43χρονου, οδήγησε εσκεμμένα το αυτοκίνητο του εναντίον του 39χρονου, τον οποίο και τραυμάτισε ενώ αυτός βρισκόταν πεζός. Στη συνέχεια ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του οχήματος ήταν 43χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος φέρεται να έχει κάποιες διαφορές με τον 39χρονο για χώρο στάθμευσης.

Εναντίον του 43χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακρινόμενος ο 43χρονος παραδέχτηκε ότι ήταν οδηγός του οχήματος αλλά δεν παραδέχεται ότι ήθελε να σκοτώσει τον 39χρονο, αλλά, όπως ανέφερε, επιβιβάστηκε στο όχημα του για να φύγει από τη σκηνή και για να μην δοθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση. Οι ισχυρισμοί του 43χρονου διερευνώνται από το ΤΑΕ Πάφου. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.