Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να παίρνουν οι καταγγελίες σε σχέση με την απάτη με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν χορηγίες για τα σχέδια ενίσχυσης ορεινών περιοχών.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ενώπιον της 22 καταγγελίες και το ποσό που σύμφωνα με αυτές έχει αποσπασθεί, ξεπερνά τις 90 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι καταγγελίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 30χρονης, η οποία ήταν συνεργάτιδα, της γυναίκας 41 χρόνων που τελεί υπό κράτηση, σε σχέση με την υπόθεση.

Η αστυνομία κατέχει μαρτυρίες ότι η 30χρονη συνεργαζόταν με την ιδιοκτήτρια της εταιρείας με έδρα τη Λεμεσό, για να αποσπάσει τα χρήματα.

Το πρωί η 30χρονη, η οποία αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών, τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού.

Η 30χρονη η οποία παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας, υποσχόταν ότι θα διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες και αιτήσεις για τα σχέδια που έχει εξαγγείλει το κράτος για Αναζωογόνηση των Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών καθώς και για ενεργειακή αναβάθμιση των υποστατικών τους, έναντι χρηματικού ποσού.

Ωστόσο οι αιτήσεις ουδέποτε υποβλήθηκαν, ενώ είχαν πληρώσει στην εταιρεία εκατοντάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας κάποιοι παραπονούμενοι ισχυρίζονται ότι οι δυο ύποπτες τους παρουσίαζαν μάλιστα επιστολές με το λογότυπο της δημοκρατίας, στις οποίες αναφερόταν ότι η αίτηση τους είχε τύχη προέγκρισης.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι επιστολές αυτές να ήταν πλάστες.