Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Λάγεια, Τσέρι και Πάνω Πύργο Τυλληρίας, ανακοίνωσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.

Συγκεκριμένα η ΠΥ ανακοίνωσε ότι υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις πέντε και μισή η πυρκαγιά νοτιοανατολικά της κοινότητας Λάγεια, στην επαρχία Λάρνακας.

Η πυρκαγιά κατέκαψε επτά εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα και ανακόπηκε προτού επεκταθεί στη δασική περιοχή. Στην περιοχή, κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, έπνεαν ισχυροί άνεμοι. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάστηκε με πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και ενισχύθηκε με 12 οχήματα του Τμήματος Δασών, πέντε οχήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα και δύο Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από την Κοινότητα Ωράς, τρεις Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας και εθελοντικές ομάδες.

Επιπρόσθετα, επιχείρησαν με ρίψεις νερού πέντε πτητικά μέσα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της ΜΑΕΠ (Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων).

Στην περιοχή θα παραμείνουν πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών για επιφυλακή και τελική κατάσβεση.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Τσερίου τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:58.

Ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρει ότι η φωτιά κατέκαψε τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και καλαμιώνα. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν παρακείμενες οικίες.

Για την πλήρη κατάσβεσή της εργάζονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο οχήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση, εκσκαφείς και γεωργικοί ελκυστήρες από το Δήμο Τσερίου και ομάδες εθελοντών.

Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενίσχυσε με μία ρίψη ελικόπτερο της ΜΑΕΠ (Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων) και στη συνέχεια αποδεσμεύτηκε.

Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν επίγειες δυνάμεις μέχρι την τελική της κατάσβεση.

Εξάλλου στον Πάνω Πύργο Τυλληρίας, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 15:35 και για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 25 άτομα του Τμήματος με 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Τις προσπάθειες ενίσχυσαν  3 εναέρια μέσα πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, καθώς και 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άτομα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:40 αφού έκαψε 1 εκτάριο με άγρια βλάστηση και πεύκα. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ