Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του στο Twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη, προσθέτοντας ότι εκτεταμένες ζημιές έπαθε μεγάλο υποστατικό, το οποίο είναι διαχωρισμένο στα δύο. Το ένα τμήμα του υποστατικού ήταν χώρος αποθήκευσης ειδών υγιεινής και το δεύτερο ήταν συνεργείο συντήρησης κλιματιστικών οχημάτων. Εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν και τα δύο τμήματα ως επίσης και οχήματα που βρίσκονταν στο συνεργείο κλιματιστικών για επιδιόρθωση, επισημαίνεται.

Ένα εργοστάσιο αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου ως επίσης και δεύτερο υποστατικό που βρίσκονταν κοντά στα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά υποστατικά προστατεύθηκαν μετά από πολλές προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης με ελαφριές ζημιές, σημειώνει.

Παραμένουν δυνάμεις για τελικές κατασβέσεις και θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Θα ακολουθήσει διερεύνηση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε συνεργασία με την Αστυνομία, υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας ανταποκρίθηκαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση εντός της Νεκρής Ζώνης παρά το Καϊμακλί. Τα οχήματα επιχειρούν για κατάσβεση με συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών

Εκτός υπηρεσίας προσωπικό προσήλθε για κάλυψη των κλήσεων, καταλήγει η ανάρτηση.