Η πυρκαγιά μεταξύ Παλιομετόχου και Αγίου Ιωάννη Μαλούντας είναι υπό έλεγχο, αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ο κ. Κεττής επισημαίνει ότι η πυρκαγιά έκαψε έκταση 9 εκταρίων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό ελαιόδεντρων και χαρουπιών, προσθέτοντας ότι από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν πέντε υποστατικά διαφόρων κτηνοτροφικών μονάδων και αριθμός μπαλών σανού και λάστιχα άρδευσης.

Σημείωσε ότι αρχικά, για την κατάσβεση της, ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη και την επαρχία Λευκωσίας. Αργότερα, αεροσκάφος πυρόσβεσης που βρισκόταν σε περιπολία προέβη σε ρίψεις νερού, ενώ δυνάμεις από την Οργανωμένη Εθελοντική Ομάδα Ε.Τ.Ε.Α. ανταποκρίθηκαν για υποστήριξη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επιπρόσθετα, ανταπόκριθηκαν για βοήθεια της Π.Υ. δύο πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας με δύο φορητές μονάδες πυρόσβεσης ως επίσης και η Οργανωμένη Εθελοντική Ομάδα Support CY».

«Εκτός από τις προαναφερθείσες δυνάμεις πυρόσβεσης εργάστηκαν και η Πολιτική Άμυνα, μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης, ιδιωτικός εκσκαφέας και αριθμός ιδιωτικών γεωργικών ελκυστήρων», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Αστυνομία χωρίς να αποκλείεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από σωρό κοπριάς η οποία βρισκόταν πλησίον κτηνοτροφικής μονάδας», καταλήγει η ανάρτηση του κ. Κεττή.

Πηγή: ΚΥΠΕ