Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στα μεσάνυκτα η φωτιά που είχε ξεσπάσει χθες μετά τις 3 το απόγευμα μεταξύ Αγίου Μάμα και Καλού Χωριού, στην επαρχία Λεμεσού.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στην περιοχή και το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ύφεση.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο με πευκοδάσος και άγρια βλάστηση.

Το Τμήμα Δασών σε ψεσινή του ανακοίνωση γύρω στις 10 το βράδυ είχε αναφέρει ότι η φωτιά είχε οριοθετηθεί και ήταν διαχειρίσιμη.

Νωρίς το απόγευμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού μεταφέρθηκε, ένας πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εξαιτίας της φωτιάς χθες το απόγευμα είχε εκκενωθεί προληπτικά και η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν  περίπου τριακόσια άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Θήρας, των κοινοτικών υπηρεσιών και εθελοντές.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου σε δηλώσεις του χθες βράδυ ανέφερε ότι η έναρξη της φωτιάς τοποθετείται νοτιότερα του Καλού Χωριού, και όχι όμως από την άκρη του δρόμου, όπου βρέθηκε σωρός από σκουπίδια.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να αποδοθεί η αιτία της πυρκαγιάς ακόμα και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εσκεμμένη ενέργεια.