Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή μεταξύ Μοναγρουλλίου – Πεντακώμου, όπου το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά, που απείλησε κατοικίες. Γίνεται οριοθέτηση και τελικές κατασβέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής.

Η φωτιά έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η προληπτική εκκένωση, από την Πολιτική Άμυνα, περίπου 15 κατοικιών.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης έθεσαν τελικά υπό έλεγχο τη φωτιά το απόγευμα και όπως ανέφερε ο κ.Κεττής «έχουν καθηλωθεί όλα τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς και δεν κινδυνεύουν κατοικίες».

H πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση 15 εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της επιστρατεύτηκαν επτά πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέσσερα του Τμήματος Δασών, δυο φορητές πυροσβεστικές μονάδες από το Ταμείο Θήρας και ένα βυτιοφόρο της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού.

Από αέρος επιχείρησε ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ενώ για τις τελικές κατασβέσεις ανταποκρίθηκαν και ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Ε.Φ.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για οριοθέτηση και αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων, καθώς συνεχίζουν να πνέουν δυνατοί άνεμοι.