Στη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών εκτός δρόμων, μεταξύ του υδατοφράκτη του Κούρη και του δημοτικού μεγάρου Ύψωνα, προχωρά η Τοπική Αρχή σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και Ποδηλατικά Σωματεία, με στόχο να δώσουν ώθηση στον ποδηλατικό τουρισμό στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, οι διαδρομές θα καλύπτουν από 5 μέχρι 9 χιλιόμετρα, θα περνούν βόρεια της 3ης Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ θα υπάρχουν διάφορες επιλογές για τους ποδηλάτες, αναφορικά με το βαθμό δυσκολίας.

Ο Παντελής Γεωργίου εξέφρασε την ελπίδα πως με το συγκεκριμένο έργο θα δοθεί άλλη πνοή στην αξιοποίηση του αναπτυσσόμενου στην Κύπρο τομέα της ενασχόλησης με το ποδήλατο, για την ευρύτερη Λεμεσό, που δεν διαθέτει μέχρι σήμερα τέτοιες διαδρομές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ύψωνα, η ιδιομορφία της περιοχής σε συνδυασμό με το υγρό στοιχείο και την ομορφιά της φύσης που το περιβάλλει, εξυπηρετούν πλήρως τον σκοπό.

Από τους εμπλεκόμενους στο έργο έχει γίνει η αναγκαία προεργασία κι εντός των ημερών ξεκινούν τα κατασκευαστικά έργα, που υπολογίζεται να κοστίσουν γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Γεωργίου εκτιμά πως μέχρι τέλος του Απρίλη θα είναι ολοκληρωμένες οι διαδρομές και έτοιμες προς χρήση για τους ξένους επισκέπτες, αλλά και τους ντόπιους θιασώτες του αθλήματος.